Tulpaner

Press

Fina bilder på tulpaner och andra lökväxter finns
på Blomsterfrämjandets pressrum samt på ibulbs hemsida. Som journalist får du gärna använda dem om du anger Blomsterfrämjandet som by-line.
Slankt och elegant

Genom att placera tulpaner i höga slanka vaser får man ett elegant utseende. För extra visuell effekt kan en grupp vaser placeras tillsammans. Här kan man välja att blanda tulpaner med andra vårblommor som påskliljor och kungsängsliljor, gärna i kontrasterande färger. Det är också fint att ställa vaserna på en bricka som enkelt kan flyttas efter behov.

Modernt

Genom att blanda vaser i olika former och färger får du ett modernt och stilrent utseende. Här placeras tillbringare och vaser i vitt, terrakotta, ljusgrönt och gult tillsammans med tulpaner i samma nyanser. Snyggt att placera på hyllor, bänkar eller i fönstret.
Tillsammans med andra

Tulpaner är otroligt vackra att blanda med andra blommande växter i säsong eller grenar från trädgården.
Blandade färger

En stor bukett tulpaner i blandade färger fångar uppmärksamheten oavsett var de placeras! Tulpaner passar perfekt i tunga, handblåsta vaser där man också ser de krispigt gröna stjälkarna.

Skär av 1 cm

Färgsprakande

Vill du skapa en dramatisk effekt?
Då är det läge ett mixa tulpaner i färgstarka färger. Rosa tillsammans med rött och orange är ett färgstarkt exempel.

Placera tulpanerna i en vas

Kontraster

Att jobba med kontraster är tacksamt. I dag har många fondväggar, såväl mönstrade som omönstrade. Mot fondväggar gör sig tulpaner i helt andra färger bra, som här med rosa tulpaner mot ljusgrön vägg. Mums!

Placera dem inte nära färsk frukt

Lekfullt

Glöm inte de minsta! Pynta vasen med roliga detaljer som barnen tycker om: band, glitter eller kanske en leksak. Bjud in barnen och låt dem skapa buketten, det blir garanterat personligt och kul.

Klassifisering av tulpanerEnkla skötselrådTulpanens historiaResan från Holland